Numele cotidianului: Ziua
Autorul articolului: R.G.
Titlul articolului: Legea minoritatilor, criticata
Acces online: https://www.ziua.ro/prt.php?id=180063&data=2005-07-06

Fostul presedinte al UDMR Mures, Kincses Elod, a criticat ieri, la Targu Mures, proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale pe motiv ca promoveaza influenta politicului in distribuirea fondurilor, potrivit Rompres. Kincses a reiterat invitatia adresata liderului UDMR de a participa la o dezbatere legata de proiectul Legii privind statutul minoritatilor nationale. Initiativa sa are loc dupa ce, la ultima reuniune a Consiliului Reprezentantilor Unionali, presedintele UDMR Marko Bela a facut aluzie la el, in discursul rostit la sedinta CRU, desfasurata la Targu Mures. "Citesc, de pilda, din pana unui jurist al nostru obosit, ca statutul nationalitatilor de alta data, din 1945, este mai bun", a afirmat atunci Marko Bela. Kincses, jurist de profesie, sustine ca prevederile din Statutul national se regasesc in articolul 24 din Constitutia Republicii Populare Romane din 1948 si reglementeaza utilizarea limbii minoritatilor nationale in administratie si in justitie, in acele circumscriptiile locuite si de alte nationalitati.